LISENKO, een beetje geschiedenis

Willy Pollet (°1948) stond in 2004 aan de wieg van LISENKO, Dirigent Willy kreeg later veel steun van duivel-doet-al Monika Lefevere (°1947). Willy had altijd al in een koor gezongen en toen hij op brugpensioen ging en bij Okra Lichtervelde aansloot, vond hij er een kern zangers en zangeressen die aan feestelijkheden een vrolijke noot gaven. Er moest een heus koor van komen en het kreeg de roepnaam “LISENKO”, wat staat voor LIchtervelds SENioren KOor. Er kwamen wekelijkse repetities in het WZC De Ploeg.
Na het afhaken van Willy als dirigent en Monika als motor van de stuurgroep zat LISENKO toch even met de handen in het haar. Een nieuwe dirigent, Geert Steelant (°1958), bracht weer dynamiek en enthousiasme in de groep. LISENKO legt nog steeds de nadruk op liederen waar je een blij gevoel aan overhoudt. Positief in het leven staan en een hart voor elkaar hebben zorgt mee voor de fijne sfeer die bij het koor kenmerkend is.
Het organiseren en voorbereiden van repetities, uitvoeringen en concerten ligt in handen van een stuurgroep. Voorzitster, verslaggever, penningmeester en dirigent worden daarin ondersteund door de Okra-voorzitter en actieve leden.

 

Seniorenkoor
Dit koor werd binnen de KBG opgericht op 25 november 1986 en repeteerde aanvankelijk in de voormalige Gilde, Marktstraat. Het trad een viertal keer per jaar op, vooral om eucharistievieringen op te luisteren, maar ook ter gelegenheid van de kerstfeestjes van de KBG. Het koor stond onder de leiding van Karel Vangheluwe (°1921) en Hector (1912-2019) en Maurice (1920-2000) Ketels stonden in voor de begeleiding.

(bron: www.softpol.net)