Voorzitter

André Vansteelandt

andre.vansteelandt@telenet.be

0476 61 03 64

André (°1955) is nieuw als zanger (bas) sinds februari 2023. Hij heeft geen grote muzikale kennis maar hij kan goed teksten aanmaken en kan ook overweg met een computer. Hij maakte en presenteerde al enkele jaren de inleiding en de bindteksten voor de concerten van LISENKO. André is ook vrijwilliger op het secretariaat van de pastorale eenheid waar hij de redactie doet van het wekelijkse parochieblad.

 

Foto's hieronder:

André Vansteelandt als zanger en presentator tijdens de concerten met Ishtar (eind 2023)

Geert Steelant dirigeert tijdens een repetitie (met Dirk Blockeel aan de piano)

Dirigent

Geert Steelant

geertsteelant@hotmail.com

0496 73 67 79

Geert (° 1958) volgde een opleiding tot tuinier aan de tuinbouwscholen van Roeselare en Tielt en leerde ook notenleer en trompet in de Torhoutse muziekschool. Met die trompet ging hij aan de slag in “De Jongelingskring”, maar ook in Sint-Cecilia Zarren bespeelde hij de bugel en in de Brugse Brassband de cornet. Uiteraard werd hij ook lid van het Sint-Pieterskoor van zijn geboortestad.

Geert woonde 10 jaar lang in het Franse Sandillon en was er gedurende 6 jaar voorzitter van het “Association musicale de Sandillon”. Intussen volgde hij ook workshops zang en koordirectie aan het conservatorium van Orléans. Hij speelde er trompet en tuba, zowel in de lokale fanfare als in de jazzband van David Kozak. Geert richtte in Sandillon het koor “Parados” op, dat hij 9 jaar dirigeerde. Tegelijk was hij ook dirigent van het koor “Choralia” van de naburige gemeente Férolle.

Bij zijn terugkeer in België liet hij opnieuw zijn zangstem horen bij “Lamidore” en in het “Beauvarletkoor” van Koksijde en speelde bugel bij de fanfare Sint-Cecilia van Zarren.

Intussen volgde Geert een jaartje “koordirectie” aan de Waregemse academie bij Wim Verdonck, en pianolessen bij An Deruyter.

Geert is ook leerling aan de muziek academie in Torhout. Daar volgde hij Algemene muziekcultuur bij Robrecht Kessels en is nog steeds leerling bij Dipika Singh, klassieke Italiaanse zang voor bariton. Daarnaast volgt hij ook piano bij Bieke Afschrift.

Hij is sinds 4 jaar de dirigent van ons koor “Lisenko”.

Geert was van 2011 tot 2018 de dirigent van het koor “Lamidore” uit Torhout: www.koor-lamidore.be

Voorts is hij voorzitter en zingt hij mee in het “SMILE-koor” (een koor voor mensen met een beperking), dat hij zelf oprichtte in 2009. SMILE wordt nu geleid door zijn vrouw Joke Tanghe: www.koor-smile.be

Pianist/begeleider

(naargelang hun beschikbaarheid)

Pol Vangheluwe

Pol is tevens begeleider van het koor Margali. (Verscheidene zangers van Margali zingen ook bij LISENKO.)

Hij is ook een gekend duivenliefhebber.

 

Dirk Blockeel (°1955)

Dirk is organist van de Sint-Maartenskerk in Kortrijk. Verder werkt hij als begeleider en als leraar orgel, klavecimbel, samenspel en begeleidingspraktijk aan de academies van Izegem en Harelbeke. 

Naast zijn liefde voor muziek is hij ook intens met taal en literatuur bezig.

 

Norbert Grootaerd (°1950) heeft na het eindejaarsconcert van 2022 afscheid genomen van LISENKO.

 

 

Wekelijkse repetitie

Donderdag, van 9u tot 11u

LDC De Ploeg

Statiestraat 78 - Lichtervelde

 

 

Heb je zin om in ons koor te zingen? Kom dan gerust eens naar de repetitie.

Voorwaarden om te kunnen meezingen: graag zingen, regelmatig aanwezig zijn op de repetities en deel willen uit maken van een toffe bende, vrij zijn op donderdagvm.